Ruilhandel zonder geld

Bij Ruilkring Den Bosch ruilen we diensten en goederen met elkaar.

Bijvoorbeeld: Nancy doet de boekhouding voor Mark. Mark verft het plafond voor Robin. Robin poetst het huis voor Petra. Petra verkoopt een pot zelfgemaakte appelmoes aan Yvonne.

Het bijzondere van de ruilkring is dat je voor de diensten en goederen geen geld betaalt. We gebruiken een ruilmiddel: de Niks. Iedere deelnemer heeft een eigen account en kan inloggen, betalen en ontvangen. We delen ons vraag en aanbod via een website (Cyclos) en via een mailgroep: de Niksmail.

De ruilkring heeft ook een sociale functie. We vormen een regionaal, duurzaam en zelfstandig economisch systeem. Door te ruilen zonder geld stellen we mensen in staat om zowel hun talenten te benutten en diensten, kennis en goederen aan te schaffen zonder euro’s.

Deelname aan Ruilkring Den Bosch en omstreken staat open voor inwoners van Den Bosch, Empel, Rosmalen, Berlicum, Den Dungen, Sint Michielsgestel, Vught, Esch, Boxtel, Haaren, Liempde, Cromvoirt, Helvoirt, Drunen, Heusden, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Engelen, Bokhoven en Hedel.