Kwartaalbijeenkomst: “De orkaan doorstaan”

Op 9 juli 2023 vond de kwartaalbijeenkomst plaats bij Zorgstal Helvoirt, het bedrijf van Miriam van de Sande. De bijeenkomst was een ware orkaan van activiteiten en betekenisvolle ontmoetingen. Miriam en haar man zijn toegewijd aan hun bedrijf, dat niet alleen ruimte biedt aan 48 paarden van verschillende eigenaren, maar ook een veilige plek is voor mensen met speciale behoeften.

De bijeenkomst begon met een rondleiding op het terrein. Voor de veiligheid moesten de deelnemers dicht schoeisel dragen, maar degenen op sandalen konden de rondleiding buiten de hekken volgen. Tijdens de rondleiding werd er ook een demonstratie gegeven van manden vlechten door Sander van der Wielen. De sfeer was gezellig, en er heerste een gevoel van ruilhandel, waarbij iedereen iets meebracht voor zichzelf en anderen.

Miriam had het terrein ingericht met een partytent, parasols en zitjes, waardoor er een uitnodigende sfeer ontstond. Echter, om 15.30 uur barstte er een hevige regenbui los, als een onverwachte “orkaan”. Terwijl een groepje deelnemers nog bezig was met de rondleiding, brachten de anderen snel de ruilhandel, kleedjes en kussens in veiligheid. Toen Miriam terugkeerde en de regen met kracht naar beneden viel, werd besloten om ook de parasols en de partytent veilig te stellen. Ondanks deze onvoorziene omstandigheden wachtten we gezellig onder de carport op het einde van de regenbui.

De kwartaalbijeenkomst verwelkomde ook een aantal nieuwe deelnemers, die niet alleen het aantal deelnemers vegroot maar ook de gemiddelde leeftijd verlaagt. Ik had al kennisgemaakt met Sebastiaan en Maria tijdens een gezellig avondje in mijn tuin, en het was leuk om Sebastiaan hier opnieuw te ontmoeten. Daarnaast was het een genoegen om Sander te leren kennen. Deze relatief jonge mensen brengen frisse ideeën over het leven, vrijheid en alternatieven met zich mee, die me deden denken aan de oudere deelnemers in hun “hooidagen”. Dit gaf me een geruststellend en vertrouwd gevoel.

Na alle moeilijkheden veroorzaakt door de coronacrisis en de onrust in de wereld, heeft onze ruilkring “de orkaan doorstaan”. Dit sterkt ons in de overtuiging dat we moeten blijven samenkomen en nieuwe manieren moeten vinden om samen te werken aan een mooie wereld. Laten we elkaar zo vaak mogelijk persoonlijk ontmoeten en samen nieuwe wegen verkennen om ons gezamenlijke doel te bereiken!

Franko